Levné řešení zdravotních problémů? Dostupnější, než byste čekali…

A sick baby lying in bed in front of her face drugs

Chřipková epidemie a nejrůznější druhy nachlazení jsou právě v těchto dnech na vrcholu. Ordinace lékařů praskají ve švech a fronty v lékárnách neznají konce. Skutečně se nedokážeme obejít bez návštěvy lékaře a chemických medikamentů?

Chemie, kam se podíváš

Známe to všichni, nejdřív pár kýchnutí, pak začne téct z nosu, oteče sliznice, k tomu se přidá kašel, knedlík v krku, a aby toho nebylo málo hlava je jako střep a bolí každičká kost v těle. Jako nejjednodušší pomoc se nabízí návštěva lékárny a „doping“ pomocí volně dostupných léků. Pokud nic z toho nezabere, často nezbývá nic jiného, než navštívit lékaře, který předepíše antivirotika či antibiotika a doporučí klidový režim.

Organismus se následně zotaví, farmaceutické firmy se radují, ale naše zdraví jenom trpí. Narušujeme si přirozenou obranyschopnost a chemickými léky zabíjíme i zdraví prospěšné „hodné“ bakterie. Nehledě na to, že často zapláče i naše peněženka. Neuvěřitelné peníze se investují do vývoje vakcín proti chřipce, které se ale neobejdou bez více či méně závažných vedlejších účinků. Napadlo vás někdy, že existuje jednodušší a dokonce levnější řešení podpory imunity a léčby nejrůznějších onemocnění?

lemons in a bowl

Prevence, prevence a zase prevence

Může to znít jako stokrát omílané klišé, ale pokud se chceme vyhnout zdravotním potížím, musíme dbát na zdravý životní styl. A jak nejsnáze začít? No přece obyčejným vitaminem C! Vedle vody a kyslíku je to jedna z esenciálních látek pro fungování člověka. Lidský organismus si ho však nedokáže vyrobit vlastními silami, a proto mu ho musíme dodávat v pravidelných dávkách, aby vše fungovalo tak, jak má.

O příznivých účincích vitaminu C na lidské zdraví se už v minulém století přesvědčil americký kvantový biochemik Linus Carl Pauling, který dávky přírodního vitaminu C aplikoval i přímo na sobě. A dožil se neuvěřitelných 93 let i přesto, že mu v 59 letech byla diagnostikována rakovina!

V dnešní době se vitamin C obvykle snažíme užívat ve vyšších dávkách jen v případě, že chceme takzvaně nakopnout imunitu. A to v podobě doplňků stravy nebo ve formě čerstvého ovoce a zeleniny. To je samozřejmě dobře. Vitamin C totiž nejen, že přispívá k udržení funkce imunitního systému, ale taktéž oslabuje viry, které se už do těla dostaly a brání tak jejich množení v organismu. Krom toho podporuje vznik kolagenu, který přispívá k normálnímu vývoji cév, kostí, chrupavek, dásní i kůže, chrání buňky před stresem, snižuje míru vyčerpání, odbourává únavu, podporuje vstřebávání železa, příznivě ovlivňuje nervový systém a mnoho dalšího.

Výčet jeho blahodárných účinků by mohl být nekonečný. Ne nadarmo je aplikovatelný i ve formě infuzí v případě celkového vyčerpání organismu. Tady jsme ale zpět u jeho chemické podoby.

Sliced lemon on the board with leaves.

C vitamin přírodní, zdravý a levný

Chcete-li se vymanit ze začarovaného kruhu farmaceutických firem a přestat utrácet peníze za léčebné chemikálie, hledejte přirozenou alternativu. Vitamin C lze totiž vyrobit šetrně a levně. O tom se ale málo ví. Proč? Protože by to ohrozilo farmaceutický byznys…

Nenechte se ošálit předraženým marketingem a hledejte si alternativní informace. Vitamin C v čisté podobě vyrobit lze a jeho účinky jsou prokázané výzkumy. Více se dozvíte například na www.c-vitamin.cz

Věděli jste, že…?

  • Vitamin C působí proti volným radikálům
    Radikály jsou molekuly, které mají jeden nebo více nespárovaných elektronů – narušují zdraví našich buněk. Vitamin C podporuje naši přirozenou obranyschopnost a zabraňuje tak šíření volných radikálů a jejich dalšímu ničivému působení. Díky tomu o něm můžeme hovořit i jako o prevenci nejrůznějších druhů rakoviny či předčasného stárnutí.
  • Vitamin C je účinné analgetikum
    Dokáže působit přímo v epicentru bolesti a snižuje tak potřebu opiátů a chemických analgetik. Nepodporuje závislost a tím šetří naše játra a ledviny.
  • Vitamin C příznivě působí na metabolické procesy v těle
    Dokáže regulovat tuk v nejrůznějších tkáních, podporuje srážlivost krve a dokonalý metabolismus vápníku. Na vitaminu C tak závisí pevnost našich zubů a kostí!

A jakým způsobem řešíte zdravotní prevenci vy? Podělte se u nás na Facebooku!